Spoilerul: articolul conține multe inovații în conceptele mașinilor, pe care ai vrea, la sigur, să le vezi în garajul tău!  

În ianuarie 2017, în Las Vegas a avut loc expoziția anuală CES-2017, dedicată inovațiilor în domeniul electronicelor pentru consumatori. Noi vom analiza toate inovațiile principale din lumea auto, prezentate în cadrul expoziției.

 

ces201717 001

 

Toyota i-a bucurat pe toți cu mașina sa Concept-i. Potrivit dezvoltatorilor, un proprietar trebuie să aibă o relație prietenoasă și plină de încredere cu mașina sa. Anume de aceea acest concept-car este capabil să se adapteze șoferului său și să discute cu acesta, creând astfel o relație caldă și tare faină. Impresionant, nu-i așa?

 

 toyota concept i ces 2017

 

Automobilul „Fit&Healthy”, creat după tipul Mercedes Maybach S-Class, reprezintă un mix dintre cabinetul unui medic și o zonă lounge! Acest autoturism poate și să te distreze, și să te relaxeze după o zi grea de muncă și, plus la toate, să aibă grijă de sănătatea ta! Senzorii de pe volan măsoară pulsul și pornesc funcția de masaj a banchetelor. Luminile din habitaclu se adaptează în mod automat șoferului. Altfel spus, această mașină a fost creată pentru ca proprietarul acesteia să se simtă pe cât se poate de confortabil!

 

 imageshandler

 

Compania Ford ne-a bucurat cu versiunea înnoită a modelului „ Fusion Hybrid Autonomous Vehicle Development”, care este dotată acum cu noi programe electronice, senzori și componente hardware. În plus, specialiștii Ford planifică, către anul 2021, să creeze automobile cu conducere autonomă.

BMW a elaborat conceptul de control al funcțiilor unui automobilul din viitor: BMW HoloActive Touch. Sistemul presupune un ecran holografic pe consola centrală. Tot ce va trebui să faci pentru a activa funcția necesară este să atingi holograma care atârnă în aer! Acest sistem de control va apărea, în premieră, în anul 2021, la modelul iNext i5.

 

 bmwiinsidefuture 04