Clasamentul JD Power apare pe parcursul a 28 de ani deja și este alcătuit în baza așa-numitului „indice al fiabilității”, care este calculat din considerentul câte probleme are un autovehicul concret față de 100 de mijloace de transport analogice. Pentru alcătuirea unui rating exact sunt examinate 177 de defecțiuni presupuse ale unui autovehicul, fiecare dintre acestea fiind grupată în 8 categorii de mijloace de transport. Aceste calcule permit să fie determinat indicele mediu al fiabilității fiecărui brand de automobile.

 

lexus porsche

 

Ești în căutarea unei mărci de automobile? Top 10 arată în felul următor.

Locul 1 – Lexus

Pe parcursul ultimilor 6 ani Lexus este în fruntea topului celor mai fiabile automobile. Deținătorii acestei mărci pot să nu-și ascundă mândria: multe automobile Lexus s-au ales cu premiile mari în categoriile lor, printre care se numără modele precum Lexus ES, Lexus GS și Lexus RX.

Locul 2 – Porsche

Porsche, alături de Lexus, se clasează pe primul loc, în mare parte datorită faptului că automobilele acestei mărci se deosebesc printr-o calitate uimitoare, iar crossover-ul Cayenne a ocupat locul 3 printre cele mai fiabile automobile din categoria sa. 

Locul 3 – Toyota

Toyota s-a clasat pe locul trei, cu un număr record de automobile câștigătoare în segmentul său, și anume Prius (automobil compact), Camry (automobil de dimensiuni medii), Avalon (automobil de dimensiuni mari), Prius V (MPV compact), FJ Cruiser (vehicul tot-teren compact), Venza (SUV de dimensiuni medii) și Sienna (minivan).

Locul 4 – Buick

Cel mai de încredere producător de automobile din America. Cel mai bun automobil al acestei mărci, după calitate și fiabilitate, a fost declarat Buick Verano.

Locul 5 – Mercedes-Benz

Cel mai fiabil automobil al acestei mărci a fost declarat vehiculul tot-teren GLK-Class, dar și modelele С-Class și E-Class, care au ocupat poziții de top la categoriile automobil compact de clasă premium și automobil de dimensiuni medii de clasă premium.

Locul 6 – Hyundai

Cel mai fiabil automobil! Anume prin asta s-a deosebit marca coreeană în acest an. În special s-a remarcat modelul Sontata, care s-a ales cu o mulțime de evaluări pozitive.

Locul 7 – BMW

Având o poziție mai bună decât anul trecut, BMW depășește marca Audi, însă nu ajunge până la principalul său concurent – Mercedez-Benz. Cu un rating al fiabilității de 139, brandul ocupă locul 7 în clasament.

Locul 8 – Chevrolet

Încă un oaspete permanent în Top 10 al celor mai fiabile automobile. În acest an locul 8 i-a fost asigurat acestei mărci de modelul Chevrolet Sonic, care s-a ales cu cel mai înalt rating în categoria sa.

Locul 9 – Honda

Nu este prima oară când Honda este prezentă printre primele 10 poziții ale acestui clasament. În acest an tradiția este continuată de modelul Honda Civic. Mai mult decât atât, acest model a ocupat locul 2 la calitate în ratingul celor mai compacte automobile.

Locul 10 – Jaguar

Jaguar se poziționează pe locul 10 în cel mai prestigios clasament al fiabilității automobilelor, în mare parte datorită faptului că în ultimii câțiva ani compania și-a îmbunătățit considerabil șirul de modele cu noi automobile, așa cum este sedanul XE și crossover-ul F-Pace.

 

1487860981 0001